17 augusti 2016
19:00

Hyllie IK 2

Referat: Öja FF gul - Hyllie IK 2

Efter den lyckosamma lördagsmatchen mot LB07 var det intressant att följa upp Öja FF Gul i deras kraftmätning i match två av höstserien P14 Sydvästra C2. Grabbarna blev lite molokna när de hörde att våra motståndare Hyllie IK 2 hade vunnit med 19-0(!) i sin premiärmatch. Vad var det för monster vi hade att tampas mot? Lärdom: Strunta i vad gamla resultat visar. Det kan bero på en uppsjö av faktorer och anledningar. Fokusera istället på nuet och lägg inget onödigt fokus på något vi inte kan påverka.

Våra pojkar var taggade och ville verkligen visa vilket lag som bestämde hemma på Björkvallens gröna rektangel. I inledningen av matchen var vi stundtals lite vilsna och vi hade i ärlighetens namn inte riktigt koll på det tekniskt bolltrillande Hyllie. Det skapades inga direkta målchanser utan det defensiva agerandet kunde reda ut de embryon till chanser som uppstod. Ju längre halvleken led desto mer rätt i vårt agerande kom vi. Våra båda duktiga 04:or på innermittfältet, Viktor Andersson och Mohammed Yagnobi, vann fler och fler bolldueller och kunde leverera fina bollar till våra spjutspetsar i fronten. Det var också på ett dylikt instick som Max Brandt satte vår ledningsboll till 1-0 via ett distinkt skott högt upp i nätmaskorna hos motståndarkeepern. Det kändes som att det fanns finfina ytor för vårt anfallsspel att nyttja om vi bara var lite kyliga och smarta. Halvtidsresultat: 1-0.

Andra halvlek fortsatte som den första avslutades. Hyllie försökte hitta sina snabba anfallare med raka bollar men våra killar i det defensiva hade nu bra koll på attackerna. Med generalen Alexander Gren som libero var skotten mot Hjalmar Olsson i vår kasse mycket lätträknade. Viktor Anderssons rungande skott i undersidan av ribban var värt ett bättre öde. Axel Strand var så när på att få sätta bollen i nät men några fjuttiga mm var orsaken till den fortsatta uddamålsledningen. Till slut kom dock 2-0. Axel Strand frispelade med en läcker skarv Max Brandt som fri med målvakten inte gjorde något misstag. Vad skönt och så rättvist! Matchens sista minuter spelades mer eller mindre av efter detta. Vårt tredje mål var närmare motståndarnas reducering och till slut kunde slutsiffrorna 2-0 betecknas som klara. T o m Hyllies tränare var enig med oss kring detta. Bra jobbat, grabbar!